Giannis Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 442 Ηλικία : 32 Τόπος : Ηρακλειο Ομάδα : AEK Ασχολίες : Μπολικο Registration date : 22/01/2008
| Θέμα: Η μπανιέρα και ο πάγος Δευ Μάης 05, 2008 12:35 pm | |
| Εκφώνηση : Σε μια μπανιέρα που είναι γεμάτη μέχρι το όριο (εντελώς ως πάνω, ακόμα και λίγο νερό να προσθέσουμε θα τρέξει) επιπλέει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Ζητούμενο : Αν λιώσει ο πάγος η στάθμη του νερού της μπανιέρας θα μειωθεί, θα μείνει ίδια ή θα αυξηθεί (θα ξεχειλίσει) ? | |
|
Legeonarios Administrator
Αριθμός μηνυμάτων : 156 Ηλικία : 32 Τόπος : Ηράκλειο Ομάδα : ΑΕΚ Ασχολίες : FManager, Football, Physics, Maths Registration date : 23/01/2008
| Θέμα: Απ: Η μπανιέρα και ο πάγος Τρι Μάης 06, 2008 8:17 am | |
| Βρισκομαι ανμεσα σε ενα διλημμα αναμεσα στην παντηση 1-θα μειωθει 2-θα μεινει η ιδια..
Εξηγουμαι... Απεκλεισα κατ ευθειαν το 3-θα ξεχειλισει διοτι ο παγος ειτε ειναι στερεος ειτε λιωσει και γινει υγρο ο ογκος του δεν μεγαλωνει...
Γι αυτο ή θα μειναι το ιδιο ή θα μειωθει...
Τελικη μου απαντηση ειναι το 1-θα μειωθει διοτι θυμαμε πως οταν ψυχουμε ενα υγρο οστε αυτο να γινει στερεο, καταλαμβανει μεγαλυτερη μαζα απ οτι οταν ειναι υγρο... Επισης το καλοκαιρι οταν βαζουμε μπουκαλια στην καταψυξει θυμαμε πως παντα βαζαμε λιγο πιο κατω απο το κανονικο επειδη αν το βαζαμε μεχρι τερμα μετα διαστελοταν και μονο που δεν εβγενε το καπακι... | |
|
vaggelis7 Καθημερινός Θαμώνας
Αριθμός μηνυμάτων : 647 Ηλικία : 37 Τόπος : Αθήνα Ομάδα : Ολυμπιακός-Μάνστεστερ Γουνάϊτεντ-Ίντερ-Σεβίλλη Ασχολίες : Αθλητισμός,video games Registration date : 05/02/2008
| Θέμα: Απ: Η μπανιέρα και ο πάγος Τρι Μάης 06, 2008 10:54 am | |
| Εγώ νομίζω θα μείνει ίδια γιατί σύμφωνα με το εύρηκα του Αρχιμήδη έχουμε άνωση οπότε αν βάλουμε τον πάγο έχουμε την άνωση αν αυτός λιώσει και γίνει νερό τότε θα παραμείνει το ίδιο γιατί ο πάγος θα γίνει νερό και θα ανέβει πάλι η στάθμη του νερού όπως ήταν και με τον πάγο. | |
|
vaggelis7 Καθημερινός Θαμώνας
Αριθμός μηνυμάτων : 647 Ηλικία : 37 Τόπος : Αθήνα Ομάδα : Ολυμπιακός-Μάνστεστερ Γουνάϊτεντ-Ίντερ-Σεβίλλη Ασχολίες : Αθλητισμός,video games Registration date : 05/02/2008
| Θέμα: Απ: Η μπανιέρα και ο πάγος Τετ Μάης 07, 2008 9:07 am | |
| Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να ανέβει η στάθμη γιατί όπως ακούμε και στις ειδήσεις λιώνουν οι πάγοι και αυξάνεται η στάθμη του νερου. | |
|
elenakiz7 Καθημερινός Θαμώνας
Αριθμός μηνυμάτων : 436 Ηλικία : 32 Τόπος : HrAkLeIO-mEssAmPeLieS Ομάδα : OLYMPIAKARA!! Registration date : 01/05/2008
| Θέμα: Απ: Η μπανιέρα και ο πάγος Πεμ Μάης 08, 2008 6:30 am | |
| ποοΟοοΟοΟοο φυσικη μου κανεις τωρα ρε;που στο σχολειο δεν προσεχεις μια;ε γιαννη;;;;;;;;;;;;;;;;; λογικα οπως παντα θα ξεχειλισει αφου θα λιωσει και ο παγος αλλα πως γινεται να ειναι γεματο μεχρι πανω και να επιπλεει ενα κομματι παγου;;;;;χμμμ;;;;;δεν γινεται Γιαννη!!!!!!!!!!!!!!!Λαθος τα λες!!!!!!!!!!! | |
|