Αγαπητοί Φίλοι του Φόρουμ,
Εγώ όπως και στο μείζον θέμα των Σκοπίων, έτσι και εδώ υποστηρίζω τη Σέρβικη πλευρά και είμαι κάθετα εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει όχι μονο το Κοσοβο, αλλα και οι ΗΠΑ, οι οποίες απροκάλυπτα μαζί με την συμμαχία τους (Η οποία παραπέμπει στις εποχές της Αθηναικής Συμμαχίας η οποία έγινε ηγεμονία) υποστηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση ενός συνόλου ανθρώπων οι οποίοι ΔΕΝ είναι, ούτε υπήρξαν ποτέ έθνος, αλλά αποτελούν αλβανικό πληθυσμό στην ευρύτερη περιοχή. Πραγματικά, έχετε δει ποτέ έθνος το οποίο κηρύσσει την ανεξαρτησία του να κουβαλά σημαίες άλλων κρατών? Και τονίζω το έθνος γιατί τα έθνη που ανεξαρτητοποιούνται δεν ανεξαρτητοποιούνται για να ξαναγίνουν προτεκτοράτα άλλων δυνάμεων (βλ. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) ή και να προσαρτηθούν απο άλλα (βλ. Αλβανία). Οπότε έθνος του Κοσόβου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε υπήρξε ποτέ. Φυσικά ας μην ξεχνάμε δύο παράγοντες-κλειδιά:
Πρώτος παράγων ειναι το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας, ένα όραμα το οποίο στοιχειώνει τις συνειδήσεις των γειτωνικών χωρων. Προσωπικά, δεν δίνω στο κράτος του Κοσόβου ούτε 3 χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η προσάρτησή του στο κράτος της Αλβανίας. Ας μην κρυβόμαστε. Με τα γεγονότα που έγιναν πριν λίγες μερες, η υποτυπώδης ισορροπία των Βαλκανίων καταρρίφθηκε από τον αλυτρωτισμό των Αλβανών.
Δεύτερος και κινητήριος παράγων ειναι η διαχρονική πολιτική των ΗΠΑ, μια πολιτική που διατηρούν απο το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έως σήμερα και μία πολιτική που ενέτειναν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, του "Αντίπαλου Δέους". Η συγκεκριμμένη πολιτική ειναι γνωστη με το όνομα "Διαίρει και Βασίλευε", η οποία ειναι γνωστή απο τα πανάρχαια χρόνια. Οι απελευθερωτικές τους πράξεις αποτελούν απλά ένα μεταβλητό μέτρο, αφού ανα πάσα στιγμή μπορουν να αλλάζουν πολιτική και να ευνοούν διαφορετικά κράτη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γιουγκοσλαβία ήταν ισχυρό κράτος με κύρος και διεθνές υπόβαθρο. Με τον βομβαρδισμό της απο το ΝΑΤΟ έλαβε τη χαριστική βολή που οδήγησε στην τελική διάλυσή της. Οι ΗΠΑ σίγουρα έχουν στόχο τα ισχυρά κράτη, αλλά σίγουρα θέλουν να τα διαιρέσουν μέχρι να πάψουν να υπάρχουν στο χαρτη.
Η γνώμη μου είναι να μην αναγνωρίσουμε το Κόσοβο και για άλλους λόγους (βλ. ΦΥΡΟΜ) να σκεφτούμε να φύγουμε απο το ΝΑΤΟ γιαί κατα τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να συμμετέχουμε σε συμμαχίες αφου η εδαφική μας ακεραιότητα μπορεί να εξασφαλισθεί απο τον δικό μας στρατό. Φυσικά, οι ίδιοι μας οι σύμμαχοι έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη μας επαναλειμένα κάτι που μου αφήνει πικρή γεύση απο τη συμμετοχή μας στη συμμαχία.
Σας Ευχαριστω για το χρόνο σας και ελπίζω να συνεχιστεί η εποικοδομιτική αυτή συζήτηση.